torsdag 23 oktober 2008

Passion

På Riktigt kaffe fortsätter samtalet om da Matteo, bra inlägg och ger oss en tempmätare om vi är på rätt spår. Väljer dock att kommentera på min egen blogg.

Vill nu försöka förmedla något som är svårt att förmedla, ngt som vi inte riktigt nått fram med ännu. Vår passion för kaffe har inte avstannat utan fördjupas nu. Vi har däremot fått kämpa för att på da Matteo Torrefazione att funka, det gör det ganska bra nu. Cafeet funkar bra, mycket forlk.
Vi rostar kaffe nästan varje dag nu, välkomna att snacka med Per

Vi tror på kunskap, vi tror på spårbart kaffe, vi tror på socialt ansvar i vårt kaffeinköp, vi tror att om man köper specialkaffe så ökar inkomsterna till utvecklingsländerna o dom får ett drägligare liv, vi tror på kaffe som har hög kvalité, vi tror på kaffe som är utan defekter, vi tror på öppenhet, sk transperans rörande innehål o hela kedjan, vi tror på omsorgsfull rostning, vi tror på färskt kaffe, vi tror på baristor som kan sin sak, precis som kocken vet vilket kött han serverar o hur det skall beredas. Vi tror att ni konsumenter inte skall nöja er med "kultur" eller invanda mönster, vi tror att ni också vill lära er vad specialkaffe är för något, vad tredje vågen verkligen står för och ta ställning, inte för oss utan för ideén specialkaffe.

Välkommen att ta del av den tredje vågen, som står för engagemang, kunskap och ärlighet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

En sak som ni ska ha cred för - och som jag hoppas att ni aldrig tummar för är kvalitén, det tror jag inte ni kommer göra heller för då skulle hela ert koncept falera.

Jag har märkt av det på några andra ställen - som kanske var bra en gång i tiden, men att man börjar slarva, kanske tar in nu personal som inte riktigt nått upp till samma nivå än. Har man väl börjat gå in på den vägen går det lätt snabbt utför.

Det känns tryggt att gå till da Matteo när man vet att man inte kommer bli besviken, och det är uppenbarligen folk beredda att betala för.

För att inte bara vara en sucker, här kommer lite gnäll också; Tycker det är dålig stil av er att ni inte märker upp era påsar bättre, en sån liten detalj som hur mycket det är i. Var nära att få betala dubbla priset för en Aricha 125g om jag inte hade påtalat det själv. Ta en titt på J&Ns påsar, där har ni och många andra (Koppi, Åre m.fl) rosterier mycket att lära.

/doppio

Matts sa...

Tack för det, ja viktmärkningen skall på. Det är bestämt i veckan så det kommer. Fattar inte själv hur vi kunnat missa det.
Annars tror jag vi nästa överinformerar på de påsar vi har "tags" på.

detta med personal är svårt, men den diskussionen har vi haft förut. Som gäst får du se på det lite på sikt, är det dåligt en gång. säg ifrån. Man skall nog kolla om det är en "tendens" på stället innan man dömer ut det. Lite "nåd" ber vi caféägare om då vi till skillnad från restaurangerna arbetar med ej branchutbildad personal, vi måste själva utbilda och har dom ingen mat/dryck/service utbildning eller vana så blir det fel ibland.