da Matteo är café, rosteri o bageri. På denna blogg vill vi spegla allt vi håller på med. Vi vill berätta vår historia när det gäller kaffe, rostning, cafédrift, musikkvällar, bröd, bryggtekniker, tävlingar, baristans roll eller allmänt filosoferande runt vårt arbete. Välkomna!
fredag 30 januari 2009
Semla!
För första gången i historien serveras det semlor på da Matteo, och dom är goda. Kom och köp!
9 kommentarer:
Anonym
sa...
Det var väl på tiden, ni är allt lite efter där på "baksidan":-)
...matteo är utvandrad från Italien och i Sverige finns inga enklaver, man måste ju ta seden lite dit man kommer. Svårt med gravlax o kanelbullar i Italien hela tiden, eller...om man man öppnar ett Hos Matts där..
Men du har en poäng Jesper. Ett fik i Italien jobbar med traditionella, närproducerade produkter. Och sett på det sättet är en hembakad semla väldigt italiensk i tänket. Italienskt, men efter svenska förutsättningar. Vi försöker inte kopiera det italienska, vi lever det.
Man ska inte strula med semlor! Sjukt klassisk! Jag är en semlatorsk och anser en semla ska ha vissa smakkaraktärer och konsistenser. Hoppas jag hinner med en Da Matteo-semla. Antagligen inte, antar att ni håller ställningarna som på allt annat. Gott snack! lycka till imorgon!
9 kommentarer:
Det var väl på tiden, ni är allt lite efter där på "baksidan":-)
hemlagade Pär, hemlagade!
Vadå du gör dom hemma o tar med dom till daMatteo eller?? Tveksam om dom slår våra...
Nej nej, vi sover på jobbet, och hem är där man sover. Du får smaka och jämföra på söndag.
samma som hembakat du vet...
Jag trodde da matteo var italienska???? Är Semla ett tecken på att ni ska byta namn till "Matts"?
/Jesper
...matteo är utvandrad från Italien och i Sverige finns inga enklaver, man måste ju ta seden lite dit man kommer. Svårt med gravlax o kanelbullar i Italien hela tiden, eller...om man man öppnar ett Hos Matts där..
Men du har en poäng Jesper. Ett fik i Italien jobbar med traditionella, närproducerade produkter. Och sett på det sättet är en hembakad semla väldigt italiensk i tänket. Italienskt, men efter svenska förutsättningar. Vi försöker inte kopiera det italienska, vi lever det.
Man ska inte strula med semlor! Sjukt klassisk! Jag är en semlatorsk och anser en semla ska ha vissa smakkaraktärer och konsistenser. Hoppas jag hinner med en Da Matteo-semla. Antagligen inte, antar att ni håller ställningarna som på allt annat. Gott snack! lycka till imorgon!
Skicka en kommentar