Vilken dialog på Riktigt Kaffe, shit va bra. Kolla in inlägg #76, den ger en nykter analys av läget.
Det enda som är synd är att det kallas för en Skandinavisk stil... det är en internationell trend som understöds av SCAA, SCAE, COE, WBC, ICO, men framför allt producenter som kämpar för bättre betalt.
Målet för alla involverade är bättre förhållanden i odlingsländerna, bättre sorterat, agrikulturellt utvecklat o mer pengar till bonden vilket leder till en högre (subjektiv) kvalité.
Resultatet är bönder som kan sitt kaffe, rostare (monmouth, haugard, J&N, Stumptown, intelligentia, Tim Windelboe, coffee collective, etc etc) som vill plocka fram det bästa ur kaffet och blanda "sin stil", baristor o konsumenter som får en intressant produkt att jobba med/smaka på.
Idén är god, om man sen gillar det man smakar är en annan sak.
Matts Johansson och Per Nordby
fredag 11 september 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar