torsdag 19 februari 2009

Re: decaf

2009-01-23 Mattias_L wrote:

>
Hej igen,
>
>
Har du funderat på att rosta en "decaf"-böna?
>
Jag har svårt att dricka kaffe på kvällen och nu när jobbet drar igång igen så finns det inte tid på morgonen att göra en latte.
>
Hade varit trevligt att få dricka kaffe på vardagskvällarna. Tyvärr ligger inte kontoret i närheten av något kaffeställe.
>
>
Finns det decaf som du kan tänka dig att ta hem?
>



Hej Mattias,
Vi har tänkt ta hem och rosta decaf. Problemet är att det i nuläget inte känns som att vi skulle få iväg kaffet nog fort. I dagsläget är det inte många som frågar efter det... En säck på 60kg är kanske inte så mycket, men det är tråkigt om säcken blir stående och bönorna tappar smak. det är såna saker som ger decaf dåligt rykte. Det är många som har haft en dålig upplevelse av decaf, men det beror antagligen på att det var ett tag sen dom provade. James skrev nyss ett bra inlägg i frågan. Nu för tiden finns det gott om bra decaf, det finns decaf som är goda, så när jag hittar ett som jag gillar nog bra för att sälja för smaken "trots" att det är decafendera så kommer det. Tills dess får jag råda dig att dricka fina arabica-bönor och hålla dig borta från robustan som är mycket mer koffein-stinn.

Per

Inga kommentarer: